Cover the peas with water and leave for several hours. Peel the onion and finely chop. Wash the carrots, peel and grate on a coarse grater.
Горох залейте водой и оставьте на несколько часов. Лук очистите от шелухи и мелко нарежьте. Морковь помойте, почистите и натрите на крупной терке.
Place the peas in a saucepan, add the meat, carrots and onions. Fill with water and put on fire. After boiling, skim off the foam and add salt and pepper.
Горох переложите в кастрюлю, добавьте мясо, морковь и лук. Залейте водой и поставьте на огонь. После закипания снимите пену и добавьте соль и перец.
Cook the soup over low heat, removing foam if necessary, for 1.5 hours until the beef is cooked. Turn off the heat and let stand covered for 10 minutes.
Варите суп на медленном огне, по необходимости убирая пену, 1,5 часа до готовности говядины. Выключите огонь и дайте постоять под крышкой 10 минут.
Before serving, ladle the soup into bowls. Garnish with fresh dill and croutons. Serve with sour cream.
Перед подачей разлейте суп по тарелкам. Украсьте свежим укропом и сухариками. Подайте со сметаной.