Wash and peel the potatoes.
Картофель помойте и почистите.
Place the potatoes in a shallow pan, cover with water, and place on the fire. Boil the potatoes for 30 minutes until the potatoes are soft. Drain the liquid from the potatoes into a separate bowl.
Картофель положите в неглубокую кастрюлю и залейте водой, поставьте на огонь. Варите картофель на протяжении 30 минут до мягкости картофеля. В отдельную миску слейте жидкость из-под картофеля.
Add butter to the finished potatoes. Mash the dish using a potato masher, adding a little water to obtain a delicate creamy consistency. Serve hot.
К готовому картофелю добавьте сливочное масло. Разомните блюдо с помощью толкушки для картофеля, добавляйте понемногу воды для получения нежной кремовой консистенции. Подавайте горячим.
Garnish the finished mashed potatoes with fresh herbs, such as dill or parsley, as well as sesame seeds.
Готовое картофельное пюре украсьте свежей зеленью, например, укропом или петрушкой, а также кунжутом.