Soak the peas in warm water for 8 hours, preferably overnight. Peel the vegetables and wash them. Chop the onion, grate the carrots on a coarse grater, cut the potatoes into cubes. Prepare the pan.
Замочите горох в теплой воде на 8 часов, лучше это сделать на ночь. Очистите овощи и помойте их. Лук нашинкуйте, морковь натрите на крупной терке, картофель нарежьте кубиками. Подготовьте кастрюлю.
Pour water into a saucepan and put on fire, add peas. Cook after the water boils for 10 minutes. Lower the potatoes and cook over moderate heat for 10 minutes.
Налейте в кастрюлю воду и поставьте на огонь, всыпьте горох. Варите после закипания воды 10 минут. Опустите картофель и варите на умеренном огне 10 минут.
Pour oil into a frying pan and heat it up. Place chopped onions and carrots into the pan. Fry vegetables over medium heat for 5 minutes, stirring occasionally.
Налейте в сковородку масло, разогрейте. Переложите в сковороду измельченные лук и морковь. Жарьте овощи на среднем огне 5 минут, периодически помешивая.
Transfer the stewed vegetables to the pan. Add salt and pepper to taste. Cook for another 7 minutes until the potatoes and peas are cooked through.
Переложите тушеные овощи в кастрюлю. Добавьте соль и перец по вкусу. Варите еще 7 минут до готовности картофеля и гороха.
Ladle vegetarian pea soup into bowls and sprinkle with herbs.
Разлейте вегетарианский гороховый суп по тарелкам и посыпьте зеленью.