Recipes / Grilled duck breast in teriyaki sauce Утиная грудка на мангале в соусе терияки
Duck dishes are very popular in cooking due to their nutritional composition, juicy meat and excellent taste. The duck can be cooked as a whole carcass, or it can be cut into pieces and used for making soups, salads and appetizers, pilaf and stews, as well as for making minced meat. Duck meat is fried, boiled, stewed, salted and baked on the grill, and regardless of the method of heat treatment, the duck retains all its beneficial properties necessary for the body.
Блюда из утки пользуются большой популярностью в кулинарии благодаря насыщенному питательному составу, сочному мясу и ярким вкусовым качествам. Утку можно готовить целиком или разделать на части для приготовления супов, салатов и закусок, плова и рагу, а также для приготовления фарша. Мясо утки жарят, варят, тушат, солят и запекают на мангале; независимо от метода термической обработки утятина сохраняет все ценные свойства, необходимые организму.
Steps / Шаги:
Wash the duck breast with water and dry it with a paper towel, light the grill to roast the meat.
Утиную грудку помойте водой и обсушите бумажным полотенцем, разожгите мангал для запекания мяса.
Place the prepared breast in a deep bowl, pour over teriyaki sauce, add chopped chili pepper and ground black pepper. Pour in the olive oil and thoroughly stir the meat into the sauce. Cover with film or lid. Let marinate in the refrigerator for 1 hour or longer.
Подготовленную грудку выложите в глубокую миску, полейте соусом терияки, добавьте измельченный перец чили и черный молотый перец. Влейте оливковое масло и тщательно перемешайте мясо в соусе. Накройте пленкой или крышкой. Дайте промариноваться в холодильнике 1 час или дольше.
After the time has passed, place the duck breast on the grill and fry for 5-8 minutes on each side until golden brown.
По истечении времени утиную грудку выложите на мангал и жарьте по 5-8 минут с каждой стороны до появления румяной корочки.
Serve hot, cutting the meat into portions and adding your favorite sauce and a salad of fresh vegetables and herbs.
Подавайте в горячем виде, разрезав мясо на порционные кусочки и дополнив любимым соусом и салатом из свежих овощей и зелени.