Peel the onions and peppers. Cut the onion into 6 parts and the pepper into quarters. Remove the peel from the garlic and cut the head in half.
Лук и перец почистите. Лук разрежьте на 6 частей, а перец на четвертинки. С чеснока снимите шелуху, головку разрежьте пополам.
Add vegetable oil to the prepared vegetables and stir. Place onions and peppers in a heatproof bowl. Place the tomatoes on skewers. Wrap the garlic head halves in foil, adding a little water to them.
К подготовленным овощам добавьте растительное масло и перемешайте. Лук и перец выложите в жаропрочную миску. Помидоры насадите на шампуры. Половинки чесночных головок заверните в фольгу, добавив к ним немного воды.
Place the vegetables on the grill grate over heated coals and bake, turning, for about 20-25 minutes. Pour tomato paste into the pan, add finely chopped basil, salt, coriander and black pepper. Bring to a boil and remove from heat.
Овощи выложите на решетку мангала над прогретыми углями и запекайте, переворачивая, около 20-25 минут. Влейте в кастрюлю томатную пасту, добавьте мелко нарубленный базилик, соль, кориандр и черный перец. Доведите до кипения и снимите с огня.
Remove the cooked vegetables from the coals. Transfer them to the board. Peel the garlic, chop the remaining vegetables finely. Mix grilled vegetables in a saucepan with tomato paste and transfer to the stove, bring to a boil.
Готовые овощи уберите с углей. Переложите их на доску. Чеснок очистите от шелухи, остальные овощи нарежьте мелко. Овощи-гриль смешайте в кастрюле с томатной пастой и переместите на плиту, доведите до кипения.
Serve the finished soup in portions, add sour cream to each portion and garnish with basil leaves.
Готовый суп подавайте порционно, к каждой порции добавьте сметану и украсьте листочками базилика.