Wash the duck and cut into portions. Peel and wash the vegetables. Cut the potatoes and carrots into medium cubes. Chop the onion and greens. Cut the tomatoes into slices.
Утку помойте и нарежьте порционными кусочками. Почистите и помойте овощи. Картошку и морковь нарежьте средними кубиками. Лук и зелень нашинкуйте. Помидоры нарежьте дольками.
Pour water into a saucepan and let it boil over high heat. Place the prepared duck pieces into boiling water. Bring to a boil, skim off the foam and add salt. Cook over moderate heat for 1 hour.
Налейте в кастрюлю воду, дайте ей закипеть на сильном огне. В кипящую воду опустите подготовленные куски утки. Доведите до кипения, снимите пену и подсолите. Варите на умеренном огне 1 час.
Place carrots and onions in boiling broth. Cook for 15 minutes over low heat. Throw in the potatoes and cook for another 10 minutes.
Положите в кипящий бульон морковь и лук. Варите 15 минут на слабом огне. Забросьте картошку, варите еще 10 минут.
Add sour cream, let the soup boil. Cook for 5 minutes. Add tomatoes, salt and pepper to taste. Leave the pan on the heat for another 2 minutes.
Добавьте сметану, дайте супу закипеть. Варите 5 минут. Добавьте помидоры, посолите и поперчите по вкусу. Оставьте кастрюлю на огне еще на 2 минуты.
Before serving, ladle the soup into bowls, placing a piece of duck in each bowl. Garnish with herbs and serve.
Перед подачей разлейте суп по тарелкам, положив в каждую по кусочку утки. Украсьте зеленью и подайте к столу.