Rinse the rice grains until the water runs clear.
Рисовую крупу промойте до прозрачной воды.
Place the washed rice in a thick-bottomed pan, add water, bring to a boil and cook over low heat for 12 minutes, stirring occasionally.
Промытый рис пересыпьте в кастрюлю с толстым дном, залейте водой, доведите до кипения и варите на слабом огне 12 минут, периодически перемешивая.
Add milk, a pinch of salt and sugar to taste to the porridge. Cook for 5 minutes, stirring constantly so that the porridge does not burn. There is no need to cover with a lid, otherwise the milk will run away.
Добавьте в кашу молоко, щепотку соли и сахар по вкусу. Варите 5 минут, постоянно мешая, чтобы каша не пригорела. Крышкой накрывать не нужно, иначе молоко убежит.
Remove the porridge from the stove, put a piece of butter, cover with a lid and another towel on top. Let the porridge stand for 5-10 minutes. During this time, the porridge will swell and become the desired consistency.
Снимите кашу с плиты, положите кусочек масла, накройте крышкой и еще полотенцем сверху. Дайте каше постоять 5-10 минут. За это время каша набухнет и станет нужной консистенции.
Divide the porridge into bowls, pour a drizzle of melted chocolate over it and garnish with berries.
Разложите кашу по тарелкам, полейте струйкой растопленного шоколада и украсьте ягодами.