Peel the potatoes, onions and grate them on a fine grater. To prevent the potatoes from darkening, add lemon juice to the mixture. Peel and finely chop the garlic. Wash the dill and chop it.
Очистите картофель, лук и натрите их на мелкой терке. Чтобы картофель не потемнел, добавьте в массу лимонный сок. Очистите и мелко порубите чеснок. Промойте укроп и измельчите его.
Squeeze the grated potatoes well and reserve the potato juice.
Хорошо отожмите тертый картофель, сохраните картофельный сок.
Combine potatoes with flour, onion, garlic and mix well.
Соедините картофель с мукой, луком, чесноком и хорошо перемешайте.
Add the egg to the mixture, mix thoroughly and add salt. Pour in 10 g of potato juice and stir again.
Добавьте в массу яйцо, тщательно перемешайте и посолите. Влейте 10 г картофельного сока и снова перемешайте.
Fry the pancakes in a mixture of butter and vegetable oil until golden brown.
Обжаривайте оладьи на смеси сливочного и растительного масел до золотистой корочки.
Serve with sour cream and chopped dill.
Подавайте со сметаной и измельченным укропом.