Wash the apple, peel and cut into cubes. Rinse the raisins and soak in hot water for 10 minutes. Rinse the rice 3-4 times until the water runs clear.
Яблоко помойте, очистите от кожуры и нарежьте кубиками. Изюм промойте и залейте горячей водой на 10 минут. Рис промойте 3-4 раза, пока вода не станет прозрачной.
Place the rice in a saucepan, add water so that it is 2-3 cm higher than the cereal. You can add a pinch of salt to taste. Place on the stove; when it boils, reduce heat and cook for 10 minutes.
Рис положите в кастрюлю, залейте водой так, чтобы она была выше крупы на 2-3 см. По вкусу можно добавить щепотку соли. Поставьте на плиту, когда закипит, уменьшите нагрев и варите 10 минут.
Melt the butter in a frying pan and fry the apple slices for 2 minutes. Add raisins, stir, let simmer for 5 minutes.
В сковороде растопите масло и обжарьте кусочки яблок 2 минуты. Добавьте изюм, перемешайте, дайте потушиться 5 минут.
Add apples and raisins to the rice porridge, mix gently, cover with a lid, cook for another 5-8 minutes. Let the finished porridge stand on the stove under the lid and swell.
В рисовую кашу добавьте яблоки с изюмом, аккуратно перемешайте, накройте крышкой, готовьте еще 5-8 минут. Готовой каше дайте постоять на плите под крышкой и набухнуть.
Drizzle rice porridge with apples and raisins with honey before serving.
Рисовую кашу с яблоками и изюмом перед подачей полейте медом.