Soak the beans in water and rinse several times until they are transparent, peel the carrots and potatoes, peel the onions and garlic and wash.
Фасоль замочите в воде и промойте несколько раз до ее прозрачности, морковь и картофель очистите от кожуры, лук и чеснок очистите от шелухи и помойте.
Place the soaked beans in a saucepan, add water and place on the stove, bringing to a boil. Cook over low heat for 1.5 hours.
Вымоченную фасоль выложите в кастрюлю, залейте водой и поставьте на плиту, доведя до кипения. Варите на медленном огне 1,5 часа.
Cut the onion into small cubes, grate the carrots on a coarse grater, cut the potatoes into cubes. Add and cook for another 20 minutes. Then add tomato paste, garlic and cook for another 5 minutes, stirring occasionally.
Лук нарежьте небольшими кубиками, морковь натрите на крупной терке, картофель нарежьте брусочками. Добавьте и варите еще 20 минут. Потом положите томатную пасту, чеснок и варите еще 5 минут, периодически перемешивая.
Season with salt and pepper, add bay leaf and allspice. Cook the soup for 5 minutes, cover it with a lid and remove from the stove.
Посолите и поперчите, положите лавровый лист и душистый перец. Варите суп 5 минут, накройте его крышкой и уберите с плиты.
Add finely chopped cilantro to the finished soup to enhance the taste. Serve with croutons and sour cream.
В готовый суп добавьте мелконарезанную кинзу для усиления вкуса. Подайте с гренками и сметаной.