Boil the beets and peel them. Remove the peel from the pumpkin and tangerines. Wash the persimmons. For this salad, choose the ripest and sweetest persimmons. Such fruits have a round or flattened shape. Ripe fruit should be a rich red-orange color. And the sweetest are persimmons from the king family.
Сварите свеклу и очистите. С тыквы и мандаринов снимите кожуру. Хурму вымойте. Для этого салата выбирайте самую спелую и сладкую хурму. Такие плоды имеют круглую или приплюснутую форму. Спелый фрукт должен быть насыщенного красно-оранжевого цвета. А самыми сладкими являются хурма семейства корольковых.
Cut the pumpkin into equal pieces 2-3 cm long and sprinkle with nutmeg. Fry the pumpkin pieces in a dry frying pan for about 8-10 minutes. The pumpkin should become soft. If necessary, add sugar for taste.
Тыкву нарежьте одинаковыми брусочками длиной 2-3 см и посыпьте мускатным орехом. Обжаривайте кусочки тыквы на сухой сковороде примерно 8-10 минут. Тыква должна стать мягкой. Если необходимо добавьте сахар для вкуса.
Tear lettuce leaves into a bowl and add roasted pumpkin. Cut ripe persimmons into small cubes, tangerines into slices, beets into long slices. Place everything in a bowl and add chopped dill. Gently stir the dish.
Нарвите в миску листья салата и добавьте жареную тыкву. Спелую хурму нарежьте небольшими кубиками, мандарины - кружочками, свеклу - длинными слайсами. Переложите все в миску и добавьте рубленый укроп. Аккуратно перемешайте блюдо.
Mix soy sauce, olive oil, honey and spices and season the salad. Top with chopped nuts. The festive salad is ready!
Смешайте соевый соус, оливковое масло, мед и специи и заправьте салат. Сверху украсьте измельченными орехами. Праздничный салат готов!
Place the salad in portions on flat plates, serve with white napkins and garnish with sprigs of pine needles.
Выложите салат порционно на плоские тарелки, сервируйте белыми салфетками и украсьте веточками хвои.