Peel the carrots, potatoes, onions, and garlic. Rinse all vegetables. Clean the mushrooms. Rinse the rice with water.
Почистите морковь, картошку, лук, чеснок. Промойте все овощи. Почистите грибы. Промойте рис водой.
Cut the potatoes into small cubes, add water and cook for 5 minutes. Then add rice and cook for another 10 minutes.
Порежьте картофель небольшими кубиками, залейте водой и варите 5 минут. После добавьте рис и готовьте еще 10 минут.
Finely chop the onion and grate the carrots. Fry for three minutes. Slice the ham and add it along with the mushrooms to the fried vegetables. Fry for another 5 minutes.
Нарежьте лук мелко, натрите морковь. Обжарьте в течение трех минут. Нарежьте ветчину и добавьте ее вместе с грибами к обжаренным овощам. Жарьте еще 5 минут.
Transfer the roast to a saucepan, add garlic and spices. Cook for 20 minutes. Grate the tomato, add it to the soup and cook for another 10 minutes.
Переложите зажарку в кастрюлю, добавьте чеснок и специи. Варите в течении 20 минут. Натрите на терке помидор, добавьте его к супу и варите еще 10 минут.
Serve honey mushroom soup in a deep plate, garnished with herbs, and sour cream.
Подавайте суп из опят в глубокой тарелке, украсив зеленью, со сметаной.