Prepare the ingredients required from the list in the recommended quantities. Wash the bird carcass with water inside and outside and remove dirt. Wash the apple and remove the core and seeds, rinse the rice several times with water until it becomes transparent. Peel the carrots, peel the onions and rinse the vegetables with water to remove debris and dirt.
Подготовьте необходимые по списку ингредиенты в рекомендуемом количестве. Тушку птицы помойте водой внутри и снаружи и удалите загрязнения. Яблоко помойте и удалите сердцевину с семечками, рис промойте несколько раз водой до ее прозрачности. Морковь очистите от кожуры, лук очистите от шелухи и ополосните овощи водой от мусора и грязи.
Start preparing the poultry sauce by combining ingredients such as soy sauce, salt and sugar, and allspice in a plate. Add finely chopped garlic to the ingredients and mix the marinade thoroughly until smooth. Coat the previously washed bird carcass with the sauce inside and out and set aside for marinating.
Приступайте к приготовлению соуса для птицы, для этого в тарелке соедините такие ингредиенты, как соевый соус, соль и сахар, душистый перец. Присоедините к ингредиентам мелкорубленный чеснок и тщательно перемешайте маринад до однородности. Обмажьте ранее вымытую тушку птицы соусом внутри и снаружи и отложите в сторону для маринования.
Boil the rice; to do this, pour the required amount of rice into a pan, fill it with water and send it to cook on the stove for about 10 minutes. In the meantime, prepare the vegetables for the dish, to do this, cut the onion into small cubes, grate the carrots on a coarse grater and place the vegetables in a frying pan with vegetable oil to fry for about 5-10 minutes until soft and golden.
Отварите рис, для этого в кастрюлю высыпьте необходимое количество риса, залейте его водой и отправьте вариться на плиту примерно 10 минут. Тем временем подготовьте овощи для блюда, для этого лук нарежьте мелким кубиком, морковь натрите на крупной терке и отправьте овощи в сковороду с растительным маслом обжариваться примерно 5-10 минут до мягкости и золотистости.
Place the boiled rice in a colander, let the water drain and mix it with the fried vegetables. Add salt, pepper and oregano to the rice and vegetable mixture and mix all ingredients thoroughly. Cut the washed apple into small pieces and place on a plate.
Отваренный рис откиньте на дуршлаг, дайте стечь воде и смешайте его с обжаренными овощами. Присоедините к рисово-овощной массе соль, перец и орегано и тщательно перемешайте все ингредиенты. Вымытое яблоко нарежьте небольшими кусочками и переложите в тарелку.
Start stuffing the duck; to do this, take a rice-vegetable mixture and stuff it into the bird carcass. Then fill the duck with apples, sew up the belly with thread so that the filling does not fall apart.
Приступайте фаршировать утку, для этого возьмите рисово-овощную смесь и начините ею тушку птицы. Затем начините утку яблоками, зашейте брюхо нитками, чтобы начинка не распадалась.
Wrap the stuffed duck in foil and place it in an oven preheated to 180°C to bake for about one hour. When the time is up, remove the duck from the oven, cut the foil on top and place the duck in the oven for another hour until done.
Начиненную утку заверните в фольгу и отправьте ее в разогретую до 180 °С духовую печь запекаться примерно один час. По истечении времени достаньте утку из духовки, разрежьте сверху фольгу и отправьте утку в духовку еще на один час до готовности.
Cut the delicious duck with rice and apples along the breast, pour the remaining fat from baking over the rice and serve with a salad of fresh vegetables and herbs.
Аппетитную утку с рисом и яблоками разрежьте вдоль грудинки, рис полейте остатками жира от запекания и подавайте ко столу с салатом из свежих овощей и зелени.