Rinse the millet in water several times, peel the onion and cut into small half rings. Finely chop the lard. Peel the potatoes and cut into small cubes. Cut the butter into large cubes.
Пшено прополощите в воде несколько раз, лук очистите и нарежьте на небольшие полукольца. Мелко нарежьте сало. Очистите картофель и нарежьте на небольшие кубики. Нарежьте сливочное масло на крупные кубики.
Heat a frying pan, pour chopped lard into it, and heat until a crust appears on the product.
Сковороду раскалите, высыпьте туда нарезанное сало, топите до появления корочки на продукте.
Add red pepper and chopped onion to the lard. Fry the onion until brown.
К салу добавьте красный перец и нарезанный лук. Обжарьте до румяности лука.
Separate the onion from the lard and discard the pepper.
Отделите лук от сала, перец выбросите.
Pour water into a saucepan, bring to a boil and add the chopped potatoes, then cook for 10 minutes until tender. Pour millet and lard with melted fat into it, add salt and leave for 20 minutes, stirring occasionally.
Налейте в кастрюлю воду, доведите до кипения и забросьте туда нарезанный картофель, после чего варите 10 минут до готовности. Засыпьте туда пшено и сало с растопившимся жиром, посолите и оставьте на 20 минут, периодически помешивайте.
After steaming the millet, remove the pan from the heat, drain the remaining water and add chopped butter to the pan, then stir until the butter and millet are smooth. Place the mixture into serving bowls.
После распаривания пшена снимите кастрюлю с огня, слейте оставшуюся воду и добавьте в кастрюлю нарезанное сливочное масло, после чего перемешайте до однородности масла и пшена. Выложите массу в порционные тарелки.
Garnish the finished dish with herbs (for example, dill or parsley).
Украсьте готовое блюдо зеленью (например, укропом или петрушкой).