Wash the duck and dry it. Rub with salt and pepper mixture, leave for 20-30 minutes.
Вымойте утку, обсушите. Натрите солью, смесью перцев, оставьте на 20-30 минут.
Place the duck in the duck pot. Pour pomegranate juice over it. Leave to marinate for 2-3 hours. Turn over periodically throughout so that the meat is well marinated on all sides.
Выложите утку в утятницу. Залейте гранатовым соком. Оставьте мариноваться на 2-3 часа. В течение всего времени периодически переворачивайте, чтобы мясо хорошо замариновалось со всех сторон.
Heat a frying pan, add vegetable oil. Fry the duck on each side for 5-7 minutes over low heat. While frying, coat the duck with butter and pour pomegranate juice over it. Cover with a lid, turn the heat to low, and simmer for 30-40 minutes.
Разогрейте сковороду, добавьте растительное масло. Обжаривайте утку с каждой стороны в течение 5-7 минут на небольшом огне. Во время обжарки обмазывайте утку сливочным маслом, поливайте гранатовым соком. Накройте крышкой, сделайте огонь маленьким, томите 30-40 минут.
Serve the duck hot on a serving platter with rice or mashed potatoes.
Подавайте утку горячей на сервировочном блюде к рису или картофельному пюре.