Recipes / Christmas duck with oranges Рождественская утка с апельсинами
Duck is a bird that began to be eaten thousands of years ago. It was first domesticated in North America, North Africa, and Eurasia. In the modern world, most countries of the world are engaged in duck breeding, the leaders of which are Korea, France, Thailand, and the USA. Duck meat is quite fatty, but despite this it is actively used in cooking around the world. Duck contains a lot of protein, vitamins and various elements necessary for humans.
Утка — птица, которую стали употреблять в пищу ещё в древности. Её впервые одомашнили на территориях Северной Америки, Северной Африки и Евразии. В современном мире разведение уток ведут многие страны, а среди лидеров — Корея, Франция, Таиланд и США. Мясо утки отличается высоким содержанием жира, однако оно широко применяется в кулинарии по всему миру. Утятина богата белками, витаминами и различными микроэлементами, необходимыми человеку.
Steps / Шаги:
Clean the duck and wash it. Peel the garlic and chop under a press. Peel the oranges. Cut into medium pieces. Pour boiling water over dried fruits for 20-30 minutes.
Очистите утку, вымойте. Чеснок очистите, измельчите под прессом. Апельсины очистите от кожицы. Нарежьте средними кусочками. Сухофрукты залейте кипятком на 20-30 минут.
Rub the duck with salt and pepper. Brush the inside with garlic. Leave to marinate for 100 minutes.
Утку натрите солью, перцем. Изнутри смажьте чесноком. Оставьте мариноваться на 100 минут.
Stuff the duck with oranges and dried fruits. Use a toothpick to sew the duck closed. Place on a baking dish. Preheat the oven to 190-200ºС.
Начините утку апельсинами и сухофруктами. Зубочисткой зашейте утку. Выложите на форму для запекания. Разогрейте духовку до 190-200ºС.
Cover the dish with a lid and bake. Cook for 50 minutes. Remove the lid and lower the oven temperature. Bake until done, baste periodically with any leaking fat.
Накройте блюдо крышкой, поставьте запекаться. Готовьте 50 минут. Снимите крышку, сделайте меньше температуру в духовке. Выпекайте до готовности, поливайте периодически вытекающим жиром.
Serve the duck hot on a serving platter. Add a sprig of spruce to add flavor.
Подавайте утку горячей на сервировочном блюде. Добавьте веточку ели для придания аромата.