Pre-boil the potatoes, peel and cut into slices. Peel the onion and finely chop. Mash the canned food with a fork, removing the bones.
Предварительно отварите картофель, очистите, нарежьте кружочками. Лук очистите, мелко накрошите. Консервы разомните вилочкой, убрав кости.
Heat a frying pan, pour in half the vegetable oil. Fry the onion until caramelized. Add 1 tbsp to grated potatoes. oil, salt and pepper. Mix. Preheat the oven to 200 ºС.
Разогрейте сковородку, влейте половину растительного масла. Обжарьте лук до карамельного цвета. В натертую картошку добавьте 1 ст.л. масла, посолите, поперчите. Смешайте. Разогрейте духовку до 200 ºС.
Place half of the potatoes evenly in the baking dish. Place fish with tomato juice from a can on top of the potatoes. The third layer is fried onions. Cover the onions with the remaining potatoes. Place the dish in the preheated oven. Cook for 20 minutes.
В форму для запекания равномерно выложите половину картофеля. На картофель поместите рыбу с томатным соком из банки. Третий слой – обжаренный лук. Закройте лук оставшейся частью картошки. Поставьте блюдо в разогретую духовку. Готовьте в течение 20 минут.
Serve the casserole hot with a fresh vegetable salad.
Подавайте запеканку горячем к свежему овощному салату.