Peel the onion and cut into cubes. Peel the carrots, wash them, cut them into cubes. Wash the eggplant, trim the ends, and cut into medium-sized pieces. Wipe the champignons with a damp cloth and chop as desired. Pass the garlic through a press.
Очистите луковицу, нарежьте кубиками. Морковь очистите, помойте, нарежьте кубиками. Вымойте баклажан, обрежьте концы, нарежьте брусками среднего размера. Протрите шампиньоны влажной тряпкой и произвольно измельчите. Пропустите чеснок через пресс.
Heat a frying pan, pour in half the vegetable oil. Add onions, garlic, mushrooms and carrots. Fry until the onion is translucent and the carrots are soft.
Разогрейте сковородку, влейте половину растительного масла. Всыпьте лук, чеснок, грибы и морковь. Жарьте, пока лук не станет прозрачным, а морковь — мягкой.
Add rice to the pan with the vegetables. Pour in water, pepper, salt, mix. Cook under a closed lid over low heat for 10 minutes, then add soy sauce and simmer for another 15-20 minutes.
В сковородку к овощам добавьте рис. Влейте воду, поперчите, посолите, смешайте. Готовьте под закрытой крышкой на небольшом огне 10 минут, затем влейте соевый соус и тушите еще 15-20 минут.
Heat a separate frying pan, pour in the remaining vegetable oil, and add the eggplants. Fry over medium heat until golden brown. Add eggplant to rice and mix. Simmer everything together for another 1-2 minutes.
Разогрейте отдельную сковородку, влейте оставшееся растительное масло, выложите баклажаны. Обжарьте на среднем огне до румяности. Выложите баклажаны к рису, смешайте. Тушите все вместе еще 1-2 минуты.
Serve rice with eggplant and mushrooms as a main course.
Подавайте рис с баклажанами и грибами как основное блюдо.