Recipes / Spicy salad with cherry plum and cherry Пикантный салат с алычой и вишней
Cherry plum is a sweet and sour, very healthy fruit, a close relative of the plum. It is not a tall tree whose fruits are round in shape. The color of the fruit can be bright yellow, red, dark purple, almost black. In the Caucasus, cherry plum is very popular in cooking. Sauces, jams, pie fillings are made from it, and used as an additive to various dishes. They are also used in salads and snacks. Salad with cherry plum and cherries is usually served before the main course.
Алыча — кисло-сладкий, весьма полезный плод, близкий родственник сливы. Это невысокое дерево, плоды которого имеют круглую форму. Цвет плодов может быть ярко-жёлтым, красным, тёмно-фиолетовым или почти чёрным. На Кавказе алыча пользуется большой популярностью в кулинарии: из неё готовят соусы, варенье, начинки для пирогов и добавляют к различным блюдам. Её также применяют в салатах и закусках. Салат из алычи и вишни обычно подают перед основным блюдом.
Steps / Шаги:
Wash the fruits and remove the seeds. Peel the garlic. Prepare the dishes.
Помойте фрукты, освободите их от косточек. Чеснок очистите от кожуры. Подготовьте посуду.
Cut the cherry plum into slices and place in a deep bowl. Place the pitted cherries on the cherry plum. Finely chop the basil and cilantro and add to the ingredients.
Алычу нарежьте дольками и положите в глубокую посуду. Вишни без косточек положите на алычу. Зелень базилика и кинзы мелко нарежьте и добавьте к ингредиентам.
Pass the garlic through a press and also add it to the salad. Add salt and mix all ingredients well. Place the salad in the refrigerator for 30 minutes.
Чеснок пропустите через пресс и тоже отправьте в салат. Посолите и хорошо перемешайте все ингредиенты. Уберите салат в холодильник на 30 минут.
Transfer the zesty cherry and cherry salad into a beautiful bowl and serve before the main course.
Переложите пикантный салат с алычой и вишней в красивую миску и подавайте перед основным блюдом.