Wash the apples and prunes and cut them into small slices. Clean the goose from the remaining feathers, remove fat from the insides, and rinse. Cut the onion into small half rings.
Яблоки и чернослив помойте и нарежьте на небольшие дольки. Гуся очистите от оставшихся перьев, удалите жир из внутренностей, промойте. Лук нарежьте на небольшие полукольца.
In a separate bowl, combine the chopped apples and onions, add the prunes, then add salt and pepper.
В отдельной миске смешайте нарезанные яблоки и лук, добавьте чернослив, затем посолите и поперчите.
Cut the goose lengthwise, not all the way through, place the stuffing inside the bird, close the cut and seal it with toothpicks.
Гуся разрежьте вдоль не до конца, уложите начинку внутрь птицы, закройте разрез и заделайте его с помощью зубочисток.
In a separate small bowl, mix salt and pepper and rub the surface of the carcass.
В отдельной маленькой миске смешайте соль и перец, натрите поверхность тушки.
Carefully transfer the carcass to a baking tray and wrap in foil so that it covers the entire surface of the meat. Leave on the counter for 20 minutes.
Аккуратно переложите тушку на противень для запекания и заверните в фольгу, чтобы она покрывала всю поверхность мяса. Оставьте на 20 минут на столе.
Place the carcass in an oven preheated to 200 °C for 3 hours, periodically checking for doneness. 20 minutes before the end of cooking, remove the foil from the meat to obtain a crust.
Поставьте тушку в разогретую до 200 °C духовку на 3 часа, периодически проверяя на готовность. За 20 минут до окончания приготовления снимите фольгу с мяса для получения корочки.
Serve the goose with your favorite side dish and chopped fresh vegetables.
Подавайте гуся с любимым гарниром и нарезкой из свежих овощей.