Peel and wash the potatoes and onions. Cut the potatoes into thin slices and the onion into half rings.
Очистите и помойте картофель и лук. Картофель нарежьте тонкими ломтиками, лук полукольцами.
Grease a baking dish with butter. Place alternating layers of potatoes and onions into the pan, salting them.
Форму для запекания смажьте сливочным маслом. Выложите в форму чередуя, слои картофеля и лука, просаливая их.
Melt the butter in a frying pan, add flour, mix well and lightly fry. Pour in the milk, add nutmeg, salt and pepper and cook until thickened for 3-4 minutes, stirring constantly.
Сливочное масло растопите в сковороде, добавьте муку, хорошо перемешайте и слегка обжарьте. Влейте молоко, добавьте мускатый орех, посолите, поперчите и варите до загустения в течение 3-4 минут, постоянно помешивая.
Pour the prepared sauce over the potatoes and onions, sprinkle grated cheese on top and bake in an oven preheated to 200 °C for 40 minutes until golden brown. Cool the casserole and serve cut into portions.
Готовым соусом залейте картофель с луком, сверху присыпьте тертым сыром и запекайте в разогретой до 200 °C духовке в течение 40 минут до румяной корочки. Запеканку остудите и подавайте нарезанной на порционные кусочки.
When serving, sprinkle with finely chopped herbs.
При подаче посыпьте мелко нарезанной зеленью.