Rinse the rice until the water runs clear. Peel and wash the vegetables.
Рис промойте, пока вода не станет прозрачной. Овощи очистите и помойте.
Pour water into a saucepan and add rice to it. Cut the potatoes into cubes and also put them in the pan. Cook for 15 minutes.
Налейте воду в кастрюлю и засыпьте в нее рис. Картошку нарежьте кубиками и тоже положите в кастрюлю. Варите 15 минут.
Grate the carrots on a grater with a large blade. Place in a saucepan with rice and potatoes. Cook for 5 minutes.
Морковь натрите на терке с крупным лезвием. Переложите в кастрюлю к рису с картошкой. Варите 5 минут.
Cut the fish into pieces and place in a pan to cook. Finely chop the onions and parsley and add them to the pan with the rest of the ingredients. Add some salt. Cook over moderate heat for 10 minutes.
Рыбу нарежьте кусочками и отправьте в кастрюлю вариться. Перья лука и петрушку мелко нарежьте и засыпьте в кастрюлю к остальным продуктам. Посолите. Варите на умеренном огне 10 минут.
Pour the cod soup into beautiful portioned bowls and serve hot.
Разлейте суп из трески по красивым порционным тарелкам и горячим подайте к столу.