Boil water to cook shrimp. Wash the tomatoes and cucumbers and cut into large slices. Wash the lettuce leaves and dry them.
Вскипятите воду для варки креветок. Помидоры и огурцы помойте и нарежьте крупными ломтиками. Листья салата промойте и обсушите.
Place shrimp in boiling water, add salt, red and black pepper, half a lemon and olive oil, bring to a boil, reduce heat and simmer for 5 minutes. Cool and peel the finished shrimp.
В кипящую воду положите креветки, посолите, добавьте красный и черный перец, половинку лимона и оливковое масло, доведите до кипения, убавьте огонь и варите в течение 5 минут. Готовые креветки остудите и очистите.
Place torn lettuce leaves, tomato slices, chopped cucumbers, shrimp in a salad bowl and mix. Sprinkle with sesame seeds, add mayonnaise, salt and pepper and mix again.
Уложите в салатницу порванные листья салата, ломтики помидоров, нарезанные огурцы, креветки и перемешайте. Посыпьте кунжутом, добавьте майонез, посолите, поперчите и еще раз перемешайте.
Serve the salad in portioned bowls, garnished with fresh herbs and sesame seeds.
Подавайте салат в порционных тарелках, украсив свежей зеленью и семенами кунжута.
Add avocado and grated Parmesan to the salad, and make a dressing of olive oil and lemon juice.
Добавьте в салат авокадо и тертый пармезан, заправку сделайте из оливкового масла с лимонным соком.