Wash and dry the berries. Cut the strawberries into 2 or 4 parts. Prepare the cake pan.
Ягоды помойте и обсушите. Клубнику разрежьте на 2 или на 4 части. Подготовьте форму для торта.
Pour gelatin with water and leave it to swell for 10-15 minutes at room temperature. After the specified time has passed, place the swollen gelatin in the microwave for 30 seconds, then pour it into the compote and mix well.
Желатин залейте водой и оставьте его набухать на 10-15 минут при комнатной температуре. По истечению указанного времени поставьте набухший желатин в микроволновую печь на 30 секунд, затем вылейте его в компот и хорошенько перемешайте.
Place some of the berries evenly into the mold, then pour a small amount of compote over them. Repeat these steps until you run out of compote and berries.
В форму равномерно выложите часть ягод, затем залейте их небольшим количеством компота. Повторяйте эти действия до тех пор, пока у вас не закончится компот и ягоды.
Place the dessert in the refrigerator for several hours, or better yet overnight, until completely set.
Поставьте десерт в холодильник на несколько часов, а лучше на ночь до полного застывания.
Cut the jelly cake into portions, garnish with fresh berries and a sprig of mint.
Нарежьте торт-желе на порционные кусочки, украсьте свежими ягодами и веточкой мяты.