Peel, wash and grate the potatoes on a medium grater. Peel the onions and carrots, wash them and cut them into small pieces. Grate the cheese on a coarse grater. Preheat the oven.
Очистите, помойте и натрите на средней терке картофель. Лук и морковь почистите, помойте и нарежьте на небольшие кусочки. Сыр натрите на крупной терке. Духовку нагрейте.
Cut the sea fish fillet into pieces. In a blender bowl, grind the fillet, onion, and carrots into minced meat. Salt, pepper and mix again.
Филе морской рыбы нарежьте на кусочки. В чаше блендера измельчите филе, лук, морковь в фарш. Посолите, поперчите и еще раз перемешайте.
Squeeze the juice from the grated potatoes, add salt and pepper and mix thoroughly.
Натертый картофель отожмите от сока, посолите, поперчите и тщательно перемешайте.
Grease a baking dish with oil. Place most of the potatoes in an even layer on the bottom, minced fish on top, then a layer of the remaining potatoes. Grease the surface of the casserole with sour cream and sprinkle with grated cheese.
Форму для запекания смажьте маслом. На дно, ровным слоем уложите большую часть картофеля, сверху рыбный фарш, затем слой оставшегося картофеля. Сметаной смажьте поверхность запеканки и посыпьте тертым сыром.
Cook the casserole in an oven preheated to 180 degrees for 60 minutes.
Запеканку готовьте в нагретой до 180 градусов духовке в течение 60 минут.
You can add aromatic spices such as cloves or mustard. Potatoes can be filled with kefir.
Можно добавить ароматные специи, такие как гвоздика или горчица. Картошку можно заливать кефиром.