Wash the cabbage and chop coarsely. Peel the buckwheat from the husks, heat the frying pan and pour the buckwheat into it, stir occasionally and keep there until the grains darken slightly, then fill it with cold water and put it on the stove to cook.
Капусту промойте, крупно нарежьте. Очистите гречку от шелухи, раскалите сковороду и засыпьте туда гречку, периодически помешивайте и держите там до небольшого потемнения зёрен, после этого залейте ее холодной водой и поставьте на плиту вариться.
Boil the buckwheat for 15 minutes, add salt after the water boils.
Гречку отварите на протяжении 15 минут, после закипания воды посолите.
As soon as the water begins to boil away, tamp the cabbage on top of the buckwheat and close the pan with a lid, first reducing the heat. Leave the dish to steam for 20 minutes.
Как только вода начнёт выкипать, поверх гречки утрамбуйте капусту и закройте кастрюлю крышкой, предварительно уменьшив огонь. Оставьте блюдо на 20 минут распариваться.
Place the dish from the pan into portioned plates, add soy sauce and oil, stir.
Выложите блюдо из кастрюли в порционные тарелки, добавьте соевый соус и масло, перемешайте.
Garnish the dish with fresh herbs, such as dill or parsley.
Украсьте блюдо свежей зеленью, например, укропом или петрушкой.