Wash the duck, remove the feathers, cut off the upper part of the wings. Peel the potatoes and cut into slices. Chop the peeled garlic or pass through a garlic press. Prepare a baking container and turn on the oven to preheat.
Утку помойте, удалите перья, отрежьте верхнюю часть крыльев. Картофель почистите от кожуры и нарежьте дольками. Очищенный чеснок измельчите или пропустите через чесночницу. Подготовьте емкость для запекания и включите духовку на разогрев.
In a separate container, combine all the ingredients for the marinade, squeeze out the juice from the tangerines and leave them for stuffing the duck. Place the carcass in a baking container, rub with marinade inside and out, cover with film and marinate in the refrigerator for 4 hours.
В отдельной емкости соедините все ингредиенты для маринада, выдавите сок из мандаринов и оставьте их для фарширования утки. В емкость для запекания положите тушку, натрите маринадом внутри и снаружи, накройте пленкой и поставьте мариноваться в холодильнике на 4 часа.
Stuff the marinated duck with the tangerines from which the juice was made, cover with foil and bake at 200°C for 50 minutes.
Промаринованную утку начините мандаринами, из которых делали сок, накройте фольгой и выпекайте при температуре 200°C 50 минут.
Remove the foil, add the potatoes, stir in the pan juices and bake for another 40 minutes until golden brown.
Снимите фольгу, добавьте картофель, перемешайте его с вытекшим соком и выпекайте еще 40 минут до образования золотистой корочки.
Place the whole duck along with the potatoes on a large platter, sprinkle with fresh herbs and serve hot.
Выложите утку целиком вместе с картофелем на большое блюдо, посыпьте свежей зеленью и подавайте горячим к столу.