Preheat the oven to 180℃. Sift the flour.
Разогрейте духовку до 180 ℃. Просейте муку.
Beat eggs and ½ cup sugar with a mixer until foamy. Add mayonnaise and cocoa, beat again. Add flour to eggs with sugar and cocoa, mix well.
Взбейте миксером яйца и ½ стакана сахара до пены. Добавьте майонез и какао, еще раз взбейте. Добавьте муку к яйцам с сахаром и какао, хорошо перемешайте.
Line a baking pan with parchment and pour the dough into it. Bake for 40 minutes in a preheated oven. Cool to room temperature. Beat sour cream with the remaining ½ cup of sugar, add a pinch of vanilla.
Форму для выпекания застелите пергаментом, вылейте в нее тесто. Выпекайте 40 минут в разогретой духовке. Остудите до комнатной температуры. Сметану взбейте с оставшимся ½ стаканом сахара, добавьте щепотку ванили.
Cut the finished biscuit into 2 parts lengthwise. Grease the bottom part generously with sour cream and vanilla, cover with the second cake layer. Grease the top with a little cream and sprinkle with cocoa powder. Place the cake in the refrigerator for several hours to soak.
Готовый бисквит разрежьте на 2 части вдоль. Нижнюю часть обильно смажьте сметанным кремом с ванилью, накройте вторым коржом. Сверху тоже немного смажьте кремом, посыпьте какао-порошком. Отправьте торт в холодильник на несколько часов для пропитки.
You can sprinkle the finished cake with grated chocolate and coconut flakes.
Готовый торт можете посыпать натертым на терке шоколадом и кокосовой стружкой.