Boil the basmati rice. Grate the zucchini using a Korean carrot grater. Boil water in a separate saucepan. Finely chop the garlic.
Отварите рис басмати. Кабачок натрите на терке для моркови по-корейски. В отдельной кастрюле вскипятите воду. Чеснок мелко нарежьте.
Marinate the tuna for 10 minutes in a mixture of salt and pepper, pour ½ tbsp. vegetable oil, sprinkle sesame seeds on top. Place the zucchini in boiling and salted water for 1 minute. Drain hot water through a colander and rinse under cold water.
Замаринуйте на 10 минут тунец в смеси соли и перца, полейте ½ ст.л. растительного масла, посыпьте сверху семенами кунжута. В кипящую и подсоленную воду бросьте кабачок на 1 минуту. Слейте через дуршлаг горячую воду, промойте под холодной водой.
Mix soy sauce, ½ tbsp in a separate container. vegetable oil, garlic and lemon juice. Marinate the zucchini in this mixture for 10 minutes. Lightly grill the tuna until it remains red inside. Approximately 1 minute on both sides. Cool, cut into slices.
Смешайте в отдельной емкости соевый соус, ½ ст.л. растительного масла, чеснок и лимонный сок. Замаринуйте в этой смеси кабачок на 10 минут. Слегка обжарьте тунец на гриле, чтобы он остался красным внутри. Приблизительно 1 минуту с обеих сторон. Остудите, нарежьте ломтиками.
Place rice on a plate and top with marinated zucchini and tuna. Pour over the zucchini marinade sauce.
Выложите рис на тарелку, сверху выложите маринованный кабачок и тунец. Полейте соусом-маринадом от кабачка.
Sprinkle the finished dish with sesame seeds to give it an unusual nutty taste.
Готовое блюдо посыпьте кунжутом, чтобы придать ему необычный ореховый вкус.