Wash the cauliflower, cut into small florets and place in a saucepan with boiling water, boil over low heat for 3-5 minutes, then drain in a colander. Cut the carrots into cubes, after peeling them. Wash and chop the green onion feathers. Wash the celery stalks, remove the top hard layer with a paring knife, and cut the inner juicy stalk into cubes. Rinse and boil the rice. Pass the peeled garlic through a press.
Цветную капусту помойте, разрежьте на мелкие соцветия и отправьте в кастрюлю с кипятком, отварите на медленном огне 3-5 минут, затем откиньте на дуршлаг. Морковь нарежьте кубиками, предварительно очистив. Перья зеленого лука помойте и измельчите. Стебли сельдерея помойте, ножом для чистки овощей снимите верхний жесткий слой, внутренний сочный стебель нарежьте кубиками. Рис промойте и отварите. Очищенный чеснок пропустите через пресс.
Place cumin in the oil heated in a frying pan and heat it until the oil acquires an aroma. Then add the carrots and fry, stirring for 5 minutes.
В разогретое на сковороде масло положите зиру и прогрейте ее, чтоб масло приобрело аромат. Затем положите морковь, жарьте, помешивая 5 минут.
Add the rest of the vegetables, turmeric, pepper, salt and mix. Cook covered for 8 minutes. Add crumbly boiled rice, chopped garlic, hot pepper, dry herbs to the vegetables, stir, heat for 2 minutes. Sprinkle with green onions and serve.
Добавьте остальные овощи, куркуму, перец, посолите и перемешайте. Готовьте под крышкой 8 минут. Положите к овощам рассыпчатый отварной рис, измельченный чеснок, острый перец, сухие травы, перемешайте, прогрейте 2 минуты. Посыпьте зеленым луком и подавайте.
Vegetable risotto with oriental spices is an excellent lean and vegetarian dish, but you can serve it as a side dish with any type of meat or fish.
Овощное ризотто с восточными пряностями — прекрасное постное и вегетарианское блюдо, но можно подать его на гарнир к любому виду мяса или рыбе.