Rinse the rice several times until the last water is completely clear. To cook rice, prepare a pan with a thick bottom.
Рис промойте несколько раз, чтоб последняя вода была абсолютно прозрачной. Для варки риса подготовьте кастрюлю с толстым дном.
Place the rice in a saucepan, add water, cover with a lid and let it boil, then reduce the heat and simmer under the lid on low heat for 15 minutes.
Рис положите в кастрюлю, залейте водой, накройте крышкой и дайте закипеть, потом уменьшите огонь и варите под крышкой на минимальном огне 15 минут.
Turn off the heat. Open the pan, throw a towel over it and close the lid again. This will help get rid of excess moisture.
Выключите огонь. Откройте кастрюлю, накиньте на нее полотенце и опять закройте крышкой. Это поможет избавиться от лишней влаги.
To make the dressing, combine vinegar, sugar, salt in a cup and stir until completely dissolved. Pour the dressing into the warm rice and stir from the edge of the pan towards the center. Cover with a towel dampened with water and let stand for 5 minutes.
Для заправки в чашке соедините уксус, сахар, соль и мешайте до полного растворения. Влейте заправку в теплый рис и помешайте от края кастрюли к центру. Накройте полотенцем, смоченным водой, и дайте постоять 5 минут.
While the rice is cooling, chop the red fish, cucumber and prepare the sushi.
Пока рис остывает, нарежьте красную рыбу, огурец и готовьте суши.