Wash the potatoes thoroughly from the soil with a brush and dry. Rinse the rosemary sprigs with water and chop finely, peel the garlic and chop. Line a baking tray with parchment.
Картофель тщательно промойте щеткой от земли и обсушите. Веточки розмарина ополосните водой и мелко нарежьте, почистите чеснок и измельчите. Противень для запекания застелите пергаментом.
In a deep bowl, combine olive oil, garlic, rosemary and let sit for 30 minutes.
В глубокой миске соедините вместе оливковое масло, чеснок, розмарин и дайте настояться 30 минут.
Cut the potatoes into slices, soak in aromatic oil, place on a prepared baking sheet, add salt and pepper and bake in the oven at 200°C for about 40 minutes until golden brown.
Нарежьте картофель дольками, пропитайте ароматным маслом, выложите в подготовленный противень, посолите, поперчите и запекайте в духовке при температуре 200 °C примерно 40 минут до золотистой корочки.
Place the potatoes on a plate, sprinkle with fresh herbs and serve hot.
Выложите картофель в тарелку, посыпьте свежей зеленью и подавайте к столу горячим.