Wash the shrimp and squid. Peel the carrots, rinse the rice until clear water several times.
Креветки и кальмары помойте. Морковь очистите от кожуры, рис промойте до прозрачной воды несколько раз.
Without peeling the shrimp, place them in a pan of salted water and cook until cooked. This will take approximately 4 minutes. Remove the boiled shrimp from the pan with a slotted spoon, remove the shell, and remove the intestinal veins and tails. Strain the broth and return it to the pan.
Не очищая креветки от панциря, положите их в кастрюлю с подсоленной водой и поставьте на огонь вариться до готовности. На это уйдет примерно 4 минуты. Отваренные креветки достаньте шумовкой из кастрюли, очистите от панциря, удалите кишечные вены и хвосты. Бульон процедите и верните снова в кастрюлю.
Bring the broth to a boil and add the washed rice. Simmer over low heat for about 10 minutes. Cut the peeled carrots into thin slices, add to the rice and broth and continue cooking the soup for another 10 minutes.
Бульон доведите до кипения и всыпьте в него промытый рис. Варите на медленном огне примерно 10 минут. Очищенную морковь нарежьте тонкими кружочками, добавьте к рису с бульоном и продолжайте варить суп еще 10 минут.
Peel the washed squid carcass from the film, cut into small pieces, add the squid meat to the soup, boil for 3 minutes. Add the boiled shrimp and chopped herbs, cover the pan with a lid and remove from the stove. Let stand for 5 minutes.
Тушку вымытого кальмара очистите от пленки, нарежьте небольшими кусочками, добавьте мясо кальмара в суп, проварите 3 минуты. Присоедините отваренные креветки и измельченную зелень, накройте кастрюлю крышкой и уберите с плиты. Дайте постоять 5 минут.
Serve this healthy and flavorful soup with shrimp and squid hot with garlic croutons.
Полезный и ароматный суп с креветками и кальмарами подавайте в горячем виде с чесночными гренками.