Rinse the rice several times until the water is clear.
Рис промойте несколько раз до прозрачности воды.
Fill a saucepan with some water, add the previously washed rice and place on the stove. Bring the water to a boil, reduce heat and add sugar and salt to the rice. Mix the rice thoroughly and cook it over moderate heat for about 15-20 minutes until the moisture has completely evaporated.
Наберите в кастрюлю немного воды, всыпьте ранее промытый рис и поставьте на плиту. Доведите воду до кипения, убавьте огонь и добавьте к рису сахар и соль. Тщательно перемешайте рис и варите его на умеренном огне примерно 15-20 минут до полного испарения влаги.
Pour milk into a separate pan, place on the stove and bring to a boil. Pour boiled milk into the finished rice, bring to a boil, reduce heat and cook for another 15-20 minutes. Stir the rice periodically, taste it and add salt or sugar if necessary.
В отдельную кастрюлю налейте молоко, поставьте на плиту и доведите до кипения. В готовый рис влейте прокипяченное молоко, доведите до кипения, уменьшите огонь и варите еще 15-20 минут. Периодически помешивайте рис, попробуйте на вкус и по необходимости добавьте соль или сахар.
Serve hot rice porridge with sugar and milk, topped with berries, fruits and nuts.
Рисовую кашу с сахаром на молоке подавайте в горячем виде, дополнив ягодами, фруктами и орехами.