Pour gelatin with water, cover the cake pan with parchment, wash the berries and dry.
Залейте желатин водой, форму для торта застелите пергаментом, помойте ягоды и обсушите.
Grind the cookies in a blender, mix with melted butter and place in a mold on parchment, compact tightly, and place in the refrigerator.
В блендере измельчите печенье, смешайте с растопленным сливочным маслом и выложите в форму на пергамент, плотно утрамбовав, поставьте в холодильник.
Grind the berries with sugar in a blender and boil. Add sour cream and prepared gelatin to the cooled berry mass, mix, pour on a layer of cookies and leave in the refrigerator for 5 hours, or preferably overnight.
Измельчите ягоды с сахаром в блендере, прокипятите. В остывшую ягодную массу добавьте сметану, подготовленный желатин, перемешайте, залейте на слой печенья и оставьте в холодильнике на 5 часов, а лучше на ночь.
Transfer the cake to a plate and garnish with fresh currants and mint leaves.
Переложите торт на тарелку, украсьте свежими ягодами смородины и листиками мяты.