Recipes / Classic duck with apples and sauerkraut Классическая утка с яблоками и квашеной капустой
Duck is a bird that people have eaten for about 4,000 years. The duck was first domesticated in North America, North Africa, and also in Eurasia. Duck is quite versatile in preparation: it can be fried, stewed, baked, stuffed, or grilled. Sauerkraut contains vitamins A, B1, B2, B6, E, K, C, PP, U. Eating sauerkraut will help normalize the functioning of the gastrointestinal tract, nervous and cardiovascular systems.
Утка — птица, которую народ потребляет в пищу уже около четырех тысяч лет. Впервые её одомашнили в Северной Америке, Северной Африке, а также на территориях Евразии. В кулинарии утка довольно универсальна: её жарят, тушат, запекают, фаршируют и готовят на гриле. Квашеная капуста содержит витамины А, В1, В2, В6, Е, К, С, РР, U. Употребление квашеной капусты способствует нормализации работы ЖКТ, а также нервной и сердечно-сосудистой систем.
Steps / Шаги:
Clean the duck, rinse, and pour boiling water over it. Peel the onion and chop finely. Wash the apples, peel them and cut them into cubes.
Утку очистите, промойте, обдайте кипятком. Очистите лук, мелко нашинкуйте. Яблоки вымойте, очистите от кожицы, нарежьте кубиками.
In a deep bowl or bowl, mix 100 ml of wine, 2 tablespoons of vegetable oil, add spices, salt, mix everything. Coat the duck with it outside and inside. Place the bird on any dish, cover with cling film, and leave overnight.
В глубокой чаше или миске смешайте 100 мл вина, 2 столовых ложки растительного масла, всыпьте специи, соль, все смешайте. Обмажьте им утку снаружи и изнутри. Птицу поместите на любую посуду, накройте пищевой пленкой, оставьте на ночь.
Heat a frying pan, add butter. Fry the onion until golden brown. Add apples and sauerkraut. Pour in 150 ml of wine, simmer for 10 minutes. Leave to cool slightly. Stuff the duck. Sew up the belly with a toothpick or thread.
Разогрейте сковороду, добавьте сливочное масло. Обжарьте лук до золотистого цвета. Добавьте яблоки, квашеную капусту. Влейте 150 мл вина, тушите 10 минут. Оставьте немного остыть. Начините утку. Зашейте брюшко зубочисткой или ниткой.
Grease a baking dish with vegetable oil. Place the remaining filling on the bottom and place the duck on top. Pour 100 ml of wine and the same amount of water into the mold.
Форму для запекания смажьте растительным маслом. На дно выложите оставшуюся начинку, наверх положите утку. В форму влейте 100 мл вина и столько же воды.
Preheat the oven to 180ºC. Place the dish with the duck to bake for 100-120 minutes until done.
Разогрейте духовку до 180ºС. Поставьте форму с уткой запекаться в течение 100-120 минут до готовности.
Serve the duck hot with boiled potatoes, rice or fresh vegetable salad.
Подавайте утку горячей к отварному картофелю, рису или свежему овощному салату.