Prepare the broth in advance. Peel and wash zucchini, carrots, onions, potatoes. Peel the garlic and pass through a press. Finely chop the onion. Cut the carrots into rings, zucchini into strips. Fry the croutons in a dry frying pan.
Заранее приготовьте бульон. Кабачки, морковь, лук, картофель очистите, помойте. Чеснок очистите, пропустите через пресс. Лук мелко нарежьте. Морковь нарежьте колечками, кабачки - соломкой. Гренки поджарьте на сухой сковороде.
Pour vegetable oil into a deep saucepan and heat it up. Add garlic and onion, fry. Add chopped zucchini, carrots and potatoes. Simmer, stirring, for 5-7 minutes. Pour chicken broth into the pan with the vegetables. Cook over medium heat until the vegetables are done.
В глубокую кастрюльку влейте растительное масло, разогрейте. Всыпьте чеснок и лук, обжарьте. Добавьте нарезанные кабачки, морковь и картошку. Тушите, помешивая, 5-7 минут. В кастрюлю к овощам влейте куриный бульон. Варите на среднем огне до готовности овощей.
Pour the cream into a saucepan or small saucepan, place on low heat, and heat. Drain the broth from the pan with vegetables into a separate container. Blend the remaining vegetables with a blender or mixer until pureed. Pour in warm cream and broth, add spices. Cook over low heat, stirring.
В сотейник или маленькую кастрюльку влейте сливки, поставьте на маленький огонь, разогрейте. Из кастрюли с овощами в отдельную емкость слейте бульон. Оставшиеся овощи взбейте блендером или миксером до пюреобразного состояния. Влейте теплые сливки и бульон, всыпьте специи. Готовьте на небольшом огне, помешивая.
Serve the puree soup hot in portioned bowls, place croutons on top, and add herbs if desired.
Подавайте суп-пюре горячим в порционных тарелочках, выложите сверху гренки, по желанию добавьте зелень.