Recipes / Golden rice with curry Золотистый рис с карри
Curry is a spicy Indian seasoning that in India is added to all dishes without exception - vegetables, meat, fish and of course to rice. The name “curry” comes from the spice it contains. All over the world, this seasoning became known thanks to the British. Its composition may differ. The base is turmeric, then curry leaf, coriander, red hot and allspice, fenugreek, ginger, cloves and cardamom. All these spices are natural and have their own benefits for our health.
Карри — это острая индийская смесь специй, которую в Индии добавляют практически во все блюда — овощные, мясные, рыбные и, конечно, к рису. Любопытно, что название «карри» возникло из-за самой специи, входящей в состав. По всему миру эта приправа стала популярной благодаря английской адаптации. Состав же может различаться: базой служит куркума, далее идут листья карри, кориандр, красный острый и душистый перец, пажитник, имбирь, гвоздика и кардамон. Все перечисленные ингредиенты натуральны и несут полезные свойства для организма.
Steps / Шаги:
Peel the garlic, cut into slices. Cut the peeled onion into cubes. Rinse the rice several times. Heat the water.
Чеснок очистите, разрежьте на пластинки. Очищенный лук нарежьте кубиками. Рис промойте несколько раз. Воду нагрейте.
Add oil to the pan and fry the garlic to flavor the oil, then discard. Add the onion and fry until transparent. Sprinkle the curry over the onion, stir and heat for 30 seconds over low heat.
В сковороду налейте масло и пожарьте чеснок, чтоб ароматизировать масло, затем выбросьте его. Положите лук и обжарьте до прозрачности. Посыпьте на лук карри, перемешайте и прогрейте 30 секунд на малом огне.
Place rice in a frying pan, add salt, pour in hot water, stir, cover and cook over low heat for 15 minutes. During this time, the water should completely evaporate.
Положите в сковороду рис, добавьте соль, влейте горячую воду, размешайте, накройте крышкой и готовьте на минимальном огне 15 минут. За это время вода должна полностью выпариться.
Place hot rice on plates using a split ring or silicone mold. Garnish with a sprig of parsley and serve with fish or meat.
Горячий рис выложите на тарелки при помощи разъемного кольца или силиконовой формочки. Украсьте веточкой петрушки и подайте к рыбе или мясу.