Prepare your pot and pan. Wash the peas in lukewarm water until transparent. Wash the meat and cut into small pieces. Peel, wash and chop the onion.
Подготовьте кастрюлю и сковороду. Горох промывайте в чуть теплой воде, до прозрачности. Мясо помойте и нарежьте небольшими кусочками. Лук почистите, помойте и нашинкуйте.
Pour water into a saucepan and, pouring peas into it, put it on the fire. Add baking soda to boiling water and cook for 20 minutes. Change the water and, adding salt to taste, cook the peas until soft, another 20 minutes.
Налейте в кастрюлю воду и, насыпав в нее горох, поставьте на огонь. В закипевшую воду всыпьте соду и варите 20 минут. Поменяйте воду и, посолив по вкусу, варите горох до мягкости, еще минут 20.
Pour oil into the frying pan. Fry the meat over moderate heat for 7 minutes. Then add the onion, salt and fry covered for 10 minutes.
В сковороду налейте масло. Обжарьте мясо на умеренном огне 7 минут. Затем добавьте лук, посолите и жарьте под крышкой 10 минут.
Puree soft boiled peas with a blender. Add fried meat with onions. Stir and add pepper to taste.
Мягкий разваренный горох пробейте блендером. Добавьте жареное мясо с луком. Перемешайте, добавьте перец по вкусу.
Place the prepared pea porridge with meat on plates and serve.
Готовую гороховую кашу с мясом разложите по тарелкам и подайте к столу.