Prepare a thick-walled saucepan or cauldron.
Подготовьте толстостенную кастрюлю или казан.
Soak the rice in water for 10 minutes. Then rinse thoroughly in several waters. It is necessary to rinse until the water becomes clear.
Залейте рис водой на 10 минут. Затем промойте тщательно в нескольких водах. Промывать необходимо до прозрачности воды.
Transfer the rice to the prepared cooking vessel. Fill with the amount of water indicated in the recipe. Place on the fire and bring to a boil.
Переложите рис в подготовленную посуду для варки. Залейте указанным в рецепте количеством воды. Поставьте на огонь и доведите до кипения.
When the water boils, add salt and vegetable oil to taste. Reduce the heat to a minimum. Cover with a lid and cook without opening for 20 minutes. Remove from heat and leave covered for 10 minutes.
Когда вода закипит, добавьте соль и растительное масло по вкусу. Снизьте подачу огня, сделав его минимальным. Накройте крышкой и варите, не открывая, 20 минут. Снимите с огня и оставьте под крышкой на 10 минут.
Divide the side dish of fluffy rice among plates and serve with meat or fish.
Разложите гарнир из рассыпчатого риса по тарелкам и подайте с мясом или рыбой.