Preheat the oven to 180ºC. Rinse the berries and dry. Separate the whites from the yolks. Pour gelatin with water and leave to swell.
Разогрейте духовку до 180ºС. Ягоды промойте, обсушите. Отделите белки от желтков. Залейте желатин водой, оставьте набухать.
Beat the egg whites and half a tablespoon of sugar with a mixer or blender until stiff.
Яичные белки и половину столовой ложки сахара взбейте миксером или блендером до пиков.
In a separate bowl, also beat the yolks with ½ tablespoon of sugar until it is completely dissolved. Add a third of the whites to the yolks. Stir with a spoon. Add all the flour little by little and stir. Add the remaining protein and mix gently.
В отдельной посуде также взбейте желтки с ½ столовой ложки сахара до полного его растворения. Треть белков добавьте к желткам. Перемешайте ложкой. Всыпайте понемногу всю муку, помешивайте. Добавьте оставшийся белок, аккуратно смешайте.
Line a baking pan with parchment. Pour in the resulting dough, place in the oven, cook for 20-30 minutes. Remove and leave to cool, upside down. Pour the cream into a bowl, beat with a mixer until stiff peaks form. Add thickener for sour cream and cream. Separately, mix cream cheese with powdered sugar. Add to the cream, mix everything.
Форму для запекания застелите пергаментом. Влейте получившееся тесто, поставьте в духовку, готовьте 20-30 минут. Достаньте, оставьте остывать, перевернув дном вверх. Влейте сливки в мисочку, взбивайте миксером до пиков. Добавьте загуститель для сметаны и сливок. Отдельно смешайте творожный сыр с сахарной пудрой. Добавьте к сливкам, все смешайте.
Pour berries and sugar into a saucepan and cook over low heat for 4-5 minutes. Remove from heat, add gelatin, beat with a blender. Pour into round molds and place in the freezer.
В кастрюльку всыпьте ягоды, сахар, варите на небольшом огне 4-5 минут. Снимите с огня, добавьте желатин, блендером взбейте. Разлейте по круглым формочкам, отправьте в морозильник.
Assemble the cake. Coat the first cake with cream, and compote on top of the cream. Repeat with the remaining cake layers. Cover the entire cake with cream and place it in the refrigerator.
Соберите торт. Первый корж обмажьте кремом, на крем – компоте. Повторите действие с остальными коржами. Весь торт обмажьте кремом, поставьте в холодильник.
If desired, you can pour chocolate glaze over the frozen cake, sprinkle with nuts or coconut flakes.
ПО желанию можете застывший торт полить шоколадной глазурью, посыпать орешками или кокосовой стружкой.