Soak the mushrooms in water at room temperature for 6 hours, or better yet overnight. The mushrooms should be soggy. Prepare your pot and pan. Wash and peel the carrots, onions, and potatoes.
Замочите грибы в воде комнатной температуры на 6 часов, а лучше на всю ночь. Грибы должны размокнуть. Подготовьте кастрюлю и сковороду. Помойте и почистите морковь, лук, картофель.
Lightly squeeze the mushrooms and cut into small pieces. Strain the mushroom water, it will go into the broth.
Грибы слегка отожмите и нарежьте на небольшие кусочки. Грибную воду процедите, она пойдет на бульон.
Pour 1.5 liters of water into a saucepan and put on fire. Place one whole potato tuber in a pan of water.
Налейте в кастрюлю 1,5 л воды и поставьте на огонь. Один целый клубень картофеля опустите в кастрюлю с водой.
Fry mushrooms in butter in a frying pan. When the broth boils, add mushrooms and add mushroom water.
Грибы обжарьте в сливочном масле в сковороде. Когда бульон закипит, выложите туда грибы и добавьте грибную воду.
Cut the remaining two potato tubers into large cubes, chop the onion, and grate the carrots on a medium grater. Break up the spaghetti.
Оставшиеся два клубня картофеля нарежьте крупными кубиками, лук измельчите, морковь натрите на средней терке. Спагетти поломайте.
Fry the onion in butter until translucent, add grated carrots to the pan and stir-fry for another 3-4 minutes.
Обжарьте лук в сливочном масле до полупрозрачности, добавьте в сковороду тертую морковь и перемешивая жарьте еще 3-4 минуты.
Remove the potatoes from the pan with the broth and mash them with a fork. Add fried onions and carrots, potatoes and spaghetti to the broth. Salt and pepper to taste. Cook for 10-15 minutes until all ingredients are cooked. Let the finished soup stand covered for 5 minutes.
Вытащите из кастрюли с бульоном картофелину и разомните ее вилкой. Добавьте в бульон зажарку из лука и моркови, картофель и спагетти. Посолите и поперчите по вкусу. Варите 10-15 минут до готовности всех ингредиентов. Готовому супу дайте постоять под крышкой 5 минут.
Serve the soup with sour cream, boiled egg and herbs.
Подайте суп со сметаной, вареным яйцом и зеленью.