Soak white beans for 12 hours. Grate the carrots and cheese, cut 1 onion and celery root into small cubes. Cut the green beans into strips, potatoes into cubes. Finely chop the garlic and parsley.
Замочите белую фасоль на 12 часов. Натрите на терке морковь и сыр, 1 головку лука и корень сельдерея нарежьте мелкими кубиками. Стручковую фасоль нарежьте соломкой, картофель — кубиками. Чеснок и петрушку мелко нарубите.
Pour water over the meat, add white beans, and cook the broth. Add cloves, a whole onion, bay leaf and peppercorns to it. Boil onions, carrots, celery and potatoes in broth. Cook for 20 minutes.
Залейте мясо водой, добавьте белую фасоль, сварите бульон. Добавьте в него гвоздику, целую луковицу, лавровый лист и перец горошком. Отварите в бульоне лук с морковью, сельдерей и картофель. Варите 20 минут.
Add the Brussels sprouts and green beans and cook for another 10 minutes. Add salt to taste, remove the whole onion, bay leaf and cloves.
Добавьте брюссельскую капусту и стручковую фасоль, варите еще 10 минут. Посолите по вкусу, выньте целую луковицу, лавровый лист и гвоздику.
Pour the soup into bowls and top with garlic, parsley and cheese.
Разлейте суп по тарелкам, сверху посыпьте чесноком, петрушкой и сыром.
Serve the finished Brussels sprouts soup with garlic croutons.
Готовый суп с брюссельской капустой подавайте с чесночными гренками.