Soak the dried mushrooms in cold water for 7-8 hours, or overnight, the mushrooms should become soft. Wash and peel the carrots and potatoes. Prepare your pot and pan.
Замочите сушеные грибы в холодной воде на 7-8 часов, можно на ночь, грибы должны стать мягкими. Помойте и почистите морковь и картофель. Подготовьте кастрюлю и сковороду.
Dry the mushrooms with a paper towel and fry in vegetable oil for 10-12 minutes. Place the fried mushrooms in a saucepan and cover them with the water in which they were soaked. Add salt and cook for 20 minutes.
Грибы обсушите бумажным полотенцем, обжарьте на растительном масле в течение 10-12 минут. Обжаренные грибы положите в кастрюлю, залейте их той водой, в которой они были замочены. Посолите и поставьте вариться на 20 минут.
To prevent the noodles from boiling while cooking the soup, fry them until golden brown in a frying pan for 2-3 minutes and send them to cook in the soup.
Чтобы лапша не разваривалась в процессе варки супа, обжарьте ее до румяности на сковороде 2-3 минуты и отправьте ее вариться в суп.
Cut the potatoes into small cubes. After 10 minutes of cooking the mushrooms, add the potatoes to the soup.
Нарежьте картофель небольшими кубиками. Через 10 минут варки грибов добавьте картошку в суп.
Fry the grated carrots in the same oil as the mushrooms, add to the soup after the potatoes
Натертую на терке морковь обжарьте в том же масле, что и грибы, добавьте к супу следом за картофелем
After 10 minutes of cooking the mushrooms, add bay leaves and dried herbs and after 3-5 minutes, take a sample; if everything is cooked, turn off the heat and let the soup brew under the lid for 12-15 minutes.
Спустя 10 минут варки грибов добавьте лавровый лист и сушеную зелень и через 3-5 минут снимите пробу, если все сварилось, выключите огонь и дайте супу настояться под крышкой 12-15 минут.
Serve the soup with fresh herbs and sour cream.
Подавайте суп со свежей зеленью и сметаной.