Remove from the package and wash the duck fillet and dry it. Rinse the greens and lemon well. Thaw the beans.
Достаньте из упаковки и помойте утиное филе, высушите его. Хорошо промойте зелень и лимон. Разморозьте фасоль.
For the marinade, mix soy sauce, mustard, lemon juice and honey. Cut the duck in half and make shallow cuts diagonally so that the fillet is thoroughly cooked inside. Place the duck in the marinade, add salt and pepper and leave for 1.5-2 hours.
Для маринада смешайте соевый соус, горчицу, сок лимона и мед. Разрежьте утку пополам и сделайте неглубокие надрезы по диагонали, чтобы филе хорошо прожарилось внутри. Выложите утку в маринад, посолите, приправьте перцем и оставьте на 1,5-2 часа.
Fry the meat without marinade and without oil, first on the side with the skin, and then on the other. Set the oven to convection mode so that everything bakes evenly and heat to 200 °C. Bake the meat for 10 minutes.
Обжарьте мясо без маринада и без масла сначала со стороны с кожей, а потом с другой. Выставите духовку на режим конвекции, чтобы все пропеклось равномерно и нагрейте до 200 °C. Запекайте мясо 10 минут.
Place the duck on a wide plate, cover the top and leave for 10 minutes, the meat will become juicier. Add butter to the remaining marinade and, if necessary, 20 g of lemon juice, simmer in a saucepan until the mixture becomes thick. Strain the resulting mass and let cool.
Поместите утку на широкую тарелку, прикройте сверху и оставьте на 10 минут, мясо станет сочнее. Добавьте сливочное масло в оставшийся маринад и при необходимости 20 г сока лимона, выпаривайте в сотейнике, пока смесь не станет густой. Процедите получившуюся массу и дайте остыть.
Cook thawed green beans for 5-7 minutes, drain off excess water and let cool. Cut the duck meat into pieces 1 cm wide. Place the fillet on the edge on a wide plate, place the beans in the center and fill the remaining space with frisée and arugula. Pour the sauce over the fillets and drizzle vegetable oil over the greens.
Варите размороженную стручковую фасоль 5-7 минут, слейте лишнюю воду и дайте остыть. Нарежьте утиное мясо кусочками шириной в 1 см. Выложите на широкую тарелку филе по краю, в центр положите фасоль и оставшееся место заполните фрисе и руколой. Полейте филе соусом и сбрызните зелень растительным маслом.
Duck baked in the oven goes well with red wines from France and Italy: Burgundy, Bordeaux, Barolo, Amarone.
Утка, запеченная в духовке, прекрасно сочетается с красными винами из Франции и Италии: бургундские, бордоские, бароло, амароне.