Wash the herring, peel, remove bones and fins, cut into equal small cubes. Boil potatoes, carrots, beets and eggs in advance, then cool and peel. Cut all the cooked ingredients and the pickled cucumber into the same cubes as the herring. Finely chop the peeled onion. Imagine that you are chopping ingredients for a vinaigrette. These are the pieces that should be in an Estonian salad.
Сельдь вымойте, очистите, удалите кости и плавники, нарежьте одинаковыми кубиками небольшого размера. Картофель, морковь, свеклу и яйца сварите заранее, после чего охладите и очистите. Нарежьте все сваренные ингредиенты и маринованный огурец такими же кубиками, как и селедку. Очищенный лук мелко нарубите. Представьте, что вы нарезайте продукты для винегрета. Именно такие кусочки должны быть в салате по-эстонски.
Use a deep salad bowl or dish. Carefully place all the ingredients into it: potatoes, carrots, beets, onions, eggs, cucumber. Place the herring last so as not to break the pieces.
Используйте глубокий салатник или блюдо. В него аккуратно выложите все ингредиенты: картофель, морковь, свеклу, лук, яйца, огурец. Сельдь выкладывайте последней, чтобы не сломать кусочки.
Season the contents of the salad bowl with mayonnaise. To add some spice to the mayonnaise, you can add Dijon mustard. Toss the salad and add salt and pepper if necessary. Place in the refrigerator for 2 hours so that the salad is well soaked.
Содержимое салатника заправьте майонезом. Для пикантности к майонезу можно добавить дижонскую горчицу. Перемешайте салат и при необходимости добавьте соль и перец. Уберите в холодильник на 2 часа, чтобы салат хорошо пропитался.
Serve the finished Estonian-style herring salad chilled and soaked, garnishing with sprigs of fresh dill on top.
Готовый салат с селедкой по-эстонски подавайте охлажденным и пропитанным, украсив сверху веточками свежего укропа.