Wash the egg with warm water, dry it and separate the yolk from the white. Wash the celery root under running water, peel and grate on a coarse grater. Squeeze the juice from half a lemon. Wash the parsley under running water, dry and chop.
Яйцо вымойте теплой водой, обсушите и отделите желток от белка. Корень сельдерея помойте под проточной водой, почистите и натрите на крупной терке. Из половины лимона выжмите сок. Зелень петрушки вымойте под проточной водой, обсушите и измельчите.
Place the grated celery root in a deep bowl. Add salt to taste and add the juice of half a lemon. Mix everything thoroughly and leave for 30 minutes, tightly covering with cling film. After the celery has become soft and has given juice, squeeze it out and put it in a salad bowl.
В глубокую миску поместите натертый корень сельдерея. Посолите по вкусу и полейте соком половины лимона. Все тщательно перемешайте и оставьте на 30 минут, плотно закрыв пищевой пленкой. После того, как сельдерей стал мягким и дал сок, отожмите его и переложите в салатник.
To prepare the sauce, combine the yolk and vegetable oil in a blender bowl. Beat the mixture well. Add mustard and vinegar. Salt to taste and add sugar. Beat well again with a blender until a thick mass is obtained. Season the salad with the sauce and mix thoroughly.
Для приготовления соуса в чаше блендера смешайте желток и растительное масло. Хорошо взбейте смесь. Добавьте горчицу, уксус. Посолите по вкусу и добавьте сахар. Еще раз хорошо взбейте блендером до получения густой массы. Заправьте салат соусом и тщательно перемешайте.
When serving the finished salad, garnish with parsley.
При подаче готового салата к столу украсьте зеленью петрушки.