Wash the eggplants, dry and cut into slices. Peel the garlic and pass through a press or finely chop. Wash the chili pepper and remove the stem.
Баклажаны вымойте, обсушите и нарежьте кружочками. Чеснок очистите и пропустите через пресс или мелко нарубите. Перец чили вымойте и удалите плодоножку.
Place the cut eggplants and chili peppers on the grill. Cook until golden brown. Once the vegetables are soft, remove from heat.
Разрезанные баклажаны и перец чили разместите на решетке мангала. Готовьте до появления румяной корочки. После того, как овощи станут мягкими, снимите с огня.
Transfer the eggplant and chili to a plate. Pour in olive oil, add prepared garlic, salt and stir.
Переложите баклажаны и перец чили на тарелку. Влейте оливковое масло, насыпьте подготовленный чеснок, посолите и перемешайте.
The prepared spicy salad can be served as an addition to barbecue, to any side dish or as a filling for a sandwich.
Готовый острый салат можно подавать как дополнение к шашлыку, к любому гарниру или качестве начинки для бутерброда.