Wash the potatoes, peel them and cut into large strips. Place the chopped potatoes in a frying pan and fry in oil until golden brown for 10 minutes. Steam beets and carrots until tender for 40 minutes. Chop the cooled vegetables into large strips. Roast the whole garlic in the microwave for 2 minutes. Cut the cucumbers into large strips. Cut the celery into thin slices. Tear the lettuce leaves into large pieces with your hands.
Картофель помойте, очистите от кожуры и порежьте крупной соломкой. Нарезанный картофель сложите в сковороду и обжарьте в масле до румяного состояния в течение 10 минут. Свеклу и морковь отварите на пару до готовности в течение 40 минут. Остывшие овощи нашинкуйте крупной соломкой. Чеснок запеките целиком в микроволновой печи в течение 2 минут. Огурцы нарежьте крупной соломкой. Сельдерей порежьте тонкими ломтиками. Листья салата порвите руками на крупные куски.
Place nuts and black bread in a blender bowl and beat into crumbs. Add greens to the resulting mass, pour in soy sauce, baked garlic. Blend again with a blender until smooth. Pour in lemon juice and blend again until smooth. Pour in the oil and beat until completely smooth.
Орехи и черный хлеб сложите в чашу блендера и пробейте в крошку. К полученной массе добавьте зелень, запеченный чесноки влейте соевый соус. Еще раз пробейте блендером до однородности. Влейте лимонный сок и снова пробейте блендером до однородного состояния. Влейте масло и пробейте до полной гладкости.
Place the prepared vegetables in separate slides on a dish lined with lettuce leaves. Transfer the sauce to a gravy boat.
Подготовленные овощи выложите отдельными горками на блюдо, устеленное листьями салата. Соус переложите в соусник.
At the table, place vegetables to taste on a plate and top with sauce. The remaining sauce can be used as a spread on bread.
За столом кладите на тарелку овощи по вкусу и поливайте соусом. Оставшийся соус можно использовать в качестве намазки на хлеб.