Wash the chicken breast, dry and boil; when the meat has cooled, cut into small cubes. Peel the asparagus and place in boiling water for 2 minutes, then rinse with cold water. Wash the strawberries and pears, remove the cores and stalks, and cut into slices.
Куриную грудку вымойте, обсушите и отварите, когда мясо остынет, нарежьте небольшими кубиками. Спаржу очистите и бросьте в кипящую воду на 2 минуты, после чего обдайте холодной струей. Клубнику и грушу вымойте, удалите сердцевины и плодоножки, нарежьте дольками.
Place the butter in a saucepan or saucepan and melt it over low heat. Add flour and, stirring continuously, fry until golden brown. Next, pour in the cream, salt, pepper, and add nutmeg. Warm the sauce, but do not bring to a boil.
В сотейник или кастрюлю выложите сливочное масло и на медленном огне растопите его. Добавьте муку и, непрерывно помешивая, обжарьте до образования золотистой корочки. Далее влейте сливки, посолите, поперчите, насыпьте мускатный орех. Прогрейте соус, но не доводите до кипения.
Place chicken breast in a salad bowl, then asparagus stalks. Add remaining ingredients: strawberries and pear. Pour the chilled sauce over the contents of the salad bowl.
В салатник выложите куриную грудку, затем стебли спаржи. Добавьте оставшиеся ингредиенты: клубнику и грушу. Содержимое салатника залейте охлажденным соусом.
Place the finished salad on plates, or you can immediately make the dish in portions. Serve fresh orange juice with this light and delicious salad.
Готовый салат разложите по тарелкам, а можно сразу же делать блюдо порционно. К такому легкому и изысканному салату подайте апельсиновый фреш.